De praktijk
Wie zijn we
Therapie
Werkwijze
Tarieven
Contact
e-mail me

Annabel Bouchier

Mijn naam is Annabel Bouchier. In 2013 behaalde ik mijn Professionele Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool Gent. Tijdens mijn opleiding als logopediste deed ik ervaring op in een zelfstandige praktijk, een rusthuis, een revalidatiecentrum en een school voor buitengewoon onderwijs.

Om meer kennis en inzicht te verwerven in het zorglandschap, besloot ik nadien de Master Management en Beleid in de Gezondheidszorg aan de Universiteit Gent te volgen. Tijdens deze opleiding ben ik reeds gestart als zelfstandig logopediste in de groepspraktijk "Openbloeien" te Ertvelde.  In juni 2015 startte ik mijn eigen praktijk te Evergem. Momenteel ben ik actief als logopediste en werk ik deeltijds als zorgcoördinator op school.


Bijscholing

Nog steeds school ik me regelmatig bij om bij te blijven met de nieuwste technieken en therapievormen.

Overzicht opleidingen 


- 2010 - 2013 : Professionele Bachelor in de Logopedie (Arteveldehogeschool Gent)

- 2013 - 2015 : Master Management en Beleid in de Gezondheidszorg (Universiteit Gent)

Overzicht vormingen en bijscholingen

- 2012: Leerdag: diagnose leerstoornissen, Arteveldehogeschool

- 2014: Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot 1000 o.l.v. Hilde Heuninck

- 2015: Rekenzwakke kinderen leren omgaan met metend rekenen en meetkunde

- 2016: Metaphon en Hodson & Paden (17-03-2016 en 18-04-2016)

Therapie, onderzoek en behandeling van fonologische articulatiestoornissen.

Kinderen met een fonologische stoornis vereenvoudigen hun spraak omdat zij problemen hebben  met de betekenisonderscheidende functie van klanken. Toch krijgen zij, bij gebrek aan kennis over de juiste therapie vaak een spraakmotorische behandeling, alsof het om een fonetische stoornis zou gaan. De Metaphontherapie is ontwikkeld voor het onverstaanbare kind van 3.6 tot 6 jaar. Metaphon kan worden aangepast aan doelgroepen met een bijkomende stoornis als schisis, slechthorendheid of een verstandelijke handicap.  Daarnaast wordt aandacht besteed aan de therapie van Hodson & Paden, geschikt voor de behandeling van kinderen vanaf 2 jaar.

Docent: Wil Leijdekker, logopedist en onderwijspedagoog. Bewerkster en vertaalster van de Metaphonbox.Margaux Braeckman

Mijn naam is Margaux Braeckman. In 2013 behaalde ik mijn Professionele Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool Gent. Door mijn interesse voor het behandelen van gehoorgestoorde kinderen, besloot ik nadien een Professionele Bachelor te studeren in de Audiologie. Deze studie combineerde ik met het werken als zelfstandig logopediste in een groepspraktijk te Adegem.

Tijdens mijn opleiding als logopediste deed ik ervaring op met kinderen met articulatie-, taal-, leer- en stemproblemen in verschillende settings (privépraktijk, buitengewoon onderwijs en revalidatiecentrum).

Momenteel ben ik halftijds werkzaam als klinisch audioloog en halftijds als logopediste. 

Neem een kijkje op de volgende pagina’s en ontdek hoe we u verder kunnen helpen